Quooker, Selsiuz, Grohe, Lanesto, Gessi, InSinkErator, Hailo producten kopen, design je eigen interieur! | CreateMyOwn.nl

Selsiuz Kraan

Ontdek het premium assortiment van de Selsiuz kokend water kranen, toonaangevend in kwaliteit en stijl. Onderaan deze pagina vind je essentiële informatie om de juiste Selsiuz kraan te kiezen.
Pagina 6 van 7

Kokend water kraan van Selsiuz

Selsiuz beschikt over een uitgebreid assortiment van kokend water kranen met verschillende functies, kleuren en modellen. Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we de verschillende specificaties van elke Selsiuz kraan op een rijtje gezet.

 

Functies van de Selsiuz kraan 

 • De 3-in-1 Selsiuz kraan (Selsiuz Push). Naast het koude en warme water uit een normale keukenkraan heb je via een druk-draaibediening of een elektrische knop gelijk kokend water uit de kraan.
 • De 4-in-1 Selsiuz kraan (Selsiuz Cool). Deze kraan beschikt niet over kokend water, maar geeft naast het koude en warme water de opties om bruisend (groene knop) en gekoeld (blauwe knop) water af te tappen. 
 • De 5-in-1 Selsiuz kraan (Selsiuz Unlimited). Mocht je nou alle functies van de 3-in-1 kraan en de 4-in-1 kraan willen hebben kom je uit bij de 5-in-1 kraan. Deze geeft dus, naast het warme en koude water, kokend water, bruisend water en gekoeld water. 

 

Kleuren / design van de Selsiuz kraan

 • Een (mat) zwarte kleur voor een stoer design.
 • Een gun metal zwarte kleur voor een stoer design met iets meer glans.
 • Een inox/staal/RVS kleur voor een neutraal design.
 • Een chroom kleur voor een neutraal design met iets meer glans.
 • Een koperen kleur voor een opvallend design.
 • Een gouden kleur voor een chique design.

 

Selsiuz Kraan modellen 

Eventueel aparte pagina’s aanmaken voor de gebruiksvriendelijkheid, maar zit verder geen zoekvolume op.

 • Het Selsiuz Push (3-in-1), Cool (4-in-1) & Unlimited (5-in-1) model. Deze varianten van de Selsiuz kraan zijn beschikbaar in een ronde en een haakse vorm en werkt elektronisch door middel van een druktoets.
 • Het Selsiuz XL model. Dit model is geïnspireerd op de verschillende kranen in de horeca, die bestaat uit een lage en een hoge uitloop. De lage uitloop is alleen voor kokend water, terwijl de hoge (uittrekbare) uitloop warm en koud water geeft. De hoge uitloop Selsiuz kraan heeft bovendien een drukknop waarbij je kunt switchen tussen een normale en een douchestraal (om mee voor te spoelen bijvoorbeeld). 
 • Selsiuz by Gessi model. Dit is een Italiaans model, en is net als het Selsiuz Push/Cool/Unlimited model elektronisch te bedienen door middel van een druktoets. Deze Selsiuz kraan heeft enkel een ronde uitvoering.
 • Selsiuz by Osiris model. Deze Selsiuz kraan is ontworpen door top ontwerper Osiris Hertman en is te herkennen aan het conisch vormgegeven ontwerp. Ook bij deze kraan wordt gebruik gemaakt van een druktoets.

 

Type boilers & coolers

 • Een single boiler selsiuz. Deze boiler geeft alleen kokend water terwijl het warme water vanuit de reeds bestaande installatie (zoals een cv ketel) uit de Selsiuz kraan stroomt.
 • Een combi boiler selsiuz. Dit kan handig zijn wanneer je zelf geen warm water leiding naar de keuken hebt aangesloten of wanneer je vaak lang moet wachten voordat je warm water hebt. Dankzij deze boiler heb je dan voortaan gelijk warm water uit de Selsiuz kraan.
 • Een titanium boiler. Zoals de naam al zegt, is deze boiler gemaakt van titanium (in tegenstelling tot de andere boilers die gemaakt zijn van koper). Titanium is een sterk corrosiebestendig materiaal dat bovendien geen problemen ondervindt bij hevige temperatuurverschillen. Ook hier is weer de keuze mogelijk tussen een single boiler en een combi boiler voor de Selsiuz kraan.
 • Een cooler. In tegenstelling tot de boilers die zorgen voor warm en kokend water zorgt de cooler voor bruisend en gekoeld water en is daarmee dus een onderdeel van de 4-in-1 en 5-in-1 Selsiuz kraan.

 

Selsiuz kraan die bespaart

Als je de keuze maakt om voor een kokend water kraan te gaan, zul je merken dat je op verschillende manieren geld kunt besparen. Zo bespaar je in eerste instantie meteen op de aanschaf van een Selsiuz kraan, maar zijn er ook  andere mogelijkheden om te besparen met deze kranen.

Zo zul je bijvoorbeeld merken dat het een stuk minder lang duurt om kokend water uit de kraan te krijgen. Een pan water aan de kook brengen om te beginnen met koken is dan nog maar een kwestie van seconden. Ook is het zo dat er bijvoorbeeld bespaart kan worden met het steriliseren van flesjes voor de baby. Dit kan, doordat je meteen beschikking hebt over kokend water, enorm veel tijd schelen.

Door over te gaan op een Selsiuz kraan zul je niet alleen tijd, maar ook geld besparen. De kranen besparen namelijk ook op energie. Dit komt doordat de Selsiuz kraan gebruik maken van een boiler dat beschikt over een energielabel A. De kranen zijn dus erg zuinig in hun energieverbruik.

 

Jouw Keuze vergelijken

Wat alle kranen in overeenkomst hebben is de grootte van de boiler en de grootte van het kraangat. In het geval van de Selsiuz kraan hebben alle boilers een inhoud van 3.7L en is de diameter van het kraangat 35mm. 

Vanwege de vele keuze in specificaties kan de prijs voor een Selsiuz kraan dus ook behoorlijk variëren. Bij minimale extra specificaties kost een Selsiuz kraan zo’n 700 euro, maar wanneer je gaat voor een 5-in-1 kraan met titanium boiler kost een kraan van dit merk al gauw zo’n 2500 euro. 

Ben je iets wijzer geworden in jouw zoektocht naar een Selsiuz kraan? Naast Selsiuz biedt CreateMyOwn ook kokend water kranen aan van het merk Quooker. Om een idee te krijgen van de verschillen met Selsiuz kraan, kun je hier doorklikken naar onze Quooker kraan