Quooker, Selsiuz, Grohe, Lanesto, Gessi, InSinkErator, Hailo producten kopen, design je eigen interieur!  | CreateMyOwn.nl

Soorten kokend water kranen

  • Geplaatst op

Een kokend water set is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de gemiddelde keuken. Om een kokend water set te kiezen die perfect bij jou past helpen we je graag!

De meeste fabrikanten van kokend water kranen leveren één of meerdere soorten boilers/ reservoirs waarbij een kraan uitgekozen kan worden. Er zijn bij de diverse aanbieders meerdere kraanmodellen mogelijk van klassiek design tot modern. Er zijn grofweg 4 verschillende soorten kokend water kranen:

1) De 3-in-1 kokend water kraan

Zoals deze naam al zegt geeft deze kraan naast kokend water, ook warm en koud water uit één kraan! Het is dus een keukenmengkraan en een kokend water kraan ineen.
 

En hoe zit het met de veiligheid? Veel mensen zijn bang om per ongeluk kokend water te krijgen en kiezen daarom voor een losse kokend water kraan. Echter, de fabrikanten hebben de afgelopen jaren de bediening van de 3-in-1 kokend water kranen dusdanig geperfectioneerd en veilig gemaakt dat dit nagenoeg onmogelijk is! Uiteraard wordt dit risico uitgesloten bij de aanschaf van een losse kokendwaterkraan. Door de diverse fabrikanten worden er verschillende benamingen aan gegeven zoals 3-in-1 kraan, duo kraan of driewegkraan. Bij ruimtegebrek op het aanrechtblad wordt deze 3-in-1 oplossing meer en meer toegepast dan een oplossing met twee aparte kranen. Esthetisch oogt één kraan op je aanrecht ook heel strak!
 

Selsiuz, Grohe en Quooker leveren allemaal een 3-in-1 kraan serie. Je kunt deze kranen gebruiken met een boiler(reservoir) die alleen kokend water levert of een Combi boiler die naast kokend water ook je warme water levert waardoor je alleen een koud water aansluiting nodig hebt in je keuken. Je vindt hieronder links naar de 3-in1 kokend water kraan series van de verschillende leveranciers:


Quooker

 

Selsiuz

LET OP! NU DIRECT 20 EURO KORTING OP EEN SELSIUZ SET, VUL IN: SELSIUZ20

 

Grohe

 3 in 1 kokend water kraan schema

Figuur 1:  voorbeeld van een 3-in-1 kokend water kraan systeem met een SOLO kokend water boiler (Boilers: Selsiuz Solo boiler/ Quooker PRO3VAQ /  Grohe Red Duo M of L-size inbouw boiler)

2) De 5-in-1 kokend water kraan (Quooker CUBE)

Zoals deze naam al zegt geeft deze kraan naast kokend water, warm en koud water ook koel bruisend en gefilterd water. Het is dus een 5-in-1 kraan.

De sets leveren:

  1. kokend water,
  2. koud water,
  3. warm water,
  4. koel bruisend,
  5. gefilterd water.

De twee fabrikanten die op dit moment een 5-in-1 kraan in 'één systeem' levert zijn Quooker en Selsiuz. Het onderdeel dat koel bruisend water en gefilterd water levert heet de Quooker CUBE of de Selsiuz Cooler. Dit onderdeel zet je naast het reguliere kokend water reservoir in je keukenkastje en het koel bruisend en gefilterde water komt dan uit de leiding van je kraan waar normaliter het kokende water uitkomt. Je kunt de Quooker CUBE bestellen in combinatie met een FLEX, Fusion, Nordic of Twintaps kraan en één van de 3 kokend water reservoirs. De Selsiuz Cooler is alleen verkrijgbaar in combinatie met de Selsiuz by Gessi serie   
 

Quooker

Selsiuz

3) De losse kokend water kraan

Met deze oplossing heb je een speciale extra kraan bij je spoelbak die kokend water geeft. Onder je spoelbak is een electrische boiler aanwezig die voor je kokend water zorgt. Dit is de originele opzet van een kokend water kraan zoals het ooit is uitgevonden door Quooker. De andere modellen zijn varianten op deze kraan. Je hebt voor deze variant twee gaten nodig in je werkblad/aanrechtblad. 

Losse kokend water kraan schema

De merken en types van dit soort kokend water kranen zijn bijvoorbeeld:

Quooker

4) De Twintaps

De twintaps bestaat zoals de naam het al zegt uit twee verschillende kranen die op elkaar lijken (de kleine kraan voor het kokende water en de grote mengkraan voor gewoon warm en koud water) Deze combinatie gedraagt zich verder conform kopje 2) alleen kokend water. De enige fabrikant die dit soort kranen maakt is Quooker. Je hebt voor deze variant twee gaten nodig in je werkblad/aanrechtblad. De set bestaat uit een Quooker Nordic kokend water kraan (Zie op plaatje kleine kraan) in combinatie met een Quooker mengkraan in dezelfde kleur (Zie op plaatje grote kraan) Je vindt de Quooker Twintaps serie hier:

Quooker

 

Quooker Twintaps Round Chroom

 

  • Quooker CUBE met Twintaps kraan (door gebruik te maken van de Quooker CUBE levert je Quooker Twintaps naast kokend water uit de kleine kraan, warm en koud water uit de mengkraan, ook bruisend en gefilterd water uit de kleine kraan)