Quooker, Selsiuz, Grohe, Lanesto, Gessi, InSinkErator, Hailo producten kopen, design je eigen interieur!  | CreateMyOwn.nl

Kokend water kraan

Hier vind je het kokend water kraan assortiment van de merken Quooker en Selsiuz, de twee A-merken kokend water kranen. Onderaan deze pagina vind je aanvullende informatie die je zal helpen bij het maken van de juiste keuze!
Pagina 1 van 10

Punten om op te letten bij het aanschaffen van een kokend water kraan set

Een kokend water set is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de gemiddelde keuken. Om een kokend water set te kiezen die perfect bij jou past helpen we je graag!

De meeste fabrikanten van kokend water kranen leveren één of meerdere soorten boilers/ reservoirs waarbij een kraan uitgekozen kan worden. Er zijn bij de diverse aanbieders meerdere kraanmodellen mogelijk van klassiek design tot modern. Er zijn grofweg 4 verschillende soorten kokend water kranen:

 

  • De 3-in-1 kokend water kraan 

 

  • De 5-in-1 kokend water kraan 

  

  • De losse kokend water kraan

  

  • De Twintaps 

 

1) De 3-in-1 kokend water kraan

Zoals deze naam al zegt geeft deze kraan naast kokend water, ook warm en koud water uit één kraan! Het is dus een keukenmengkraan en een kokend water kraan ineen.

En hoe zit het met de veiligheid? Veel mensen zijn bang om per ongeluk kokend water te krijgen en kiezen daarom voor een losse kokend water kraan. Echter, de fabrikanten hebben de afgelopen jaren de bediening van de 3-in-1 kokend water kranen dusdanig geperfectioneerd en veilig gemaakt dat dit nagenoeg onmogelijk is! Uiteraard wordt dit risico uitgesloten bij de aanschaf van een losse kokendwaterkraan. Door de diverse fabrikanten worden er verschillende benamingen aan gegeven zoals 3-in-1 kraan, duo kraan of driewegkraan. Bij ruimtegebrek op het aanrechtblad wordt deze 3-in-1 oplossing meer en meer toegepast dan een oplossing met twee aparte kranen. Esthetisch oogt één kraan op je aanrecht ook heel strak!

Selsiuz kraan en Quooker kraan leveren allebei een 3-in-1 kraan serie. Je kunt deze kranen gebruiken met een boiler (reservoir) die alleen kokend water levert of een Combi boiler die naast kokend water ook je warme water levert waardoor je alleen een koud water aansluiting nodig hebt in je keuken. Je vindt hieronder links naar de 3-in1 kokend water kraan series van de verschillende leveranciers:

 

Quooker

 

Selsiuz

 

2) De 5-in-1 kokend water kraan 

Zoals deze naam al zegt geeft deze kraan naast kokend water, warm en koud water ook koel bruisend en gefilterd water. Het is dus een 5-in-1 kraan.

De twee fabrikanten die op dit moment een 5-in-1 kraan in 'één systeem' levert zijn Quooker kraan en Selsiuz kraan. Het onderdeel dat koel bruisend water en gefilterd water levert heet de Quooker CUBE of in het geval van Selsiuz de Selsiuz Cooler. Dit onderdeel zet je naast het reguliere kokend water reservoir in je keukenkastje en het koel bruisend en gefilterde water komt dan uit de leiding van je kraan waar normaliter het kokende water uitkomt. Je kunt de Quooker CUBE bestellen in combinatie met een FLEX, Fusion, Nordic of Twintaps kraan en één van de 3 kokend water reservoirs. De Selsiuz Cooler is verkrijgbaar in combinatie met de Selsiuz by Gessi serie, de Selsiuz Unlimited serie en de Selsiuz Osiris Cone Counter serie.

  

Quooker

Selsiuz

 

3) De losse kokend water kraan

Met deze oplossing heb je een speciale extra kraan bij je spoelbak die kokend water geeft. Onder je spoelbak is een elektrische boiler aanwezig die voor je kokend water zorgt. Dit is de originele opzet van een kokend water kraan zoals het ooit is uitgevonden door Quooker. De andere modellen zijn varianten op deze kraan. Je hebt voor deze variant twee gaten nodig in je werkblad/aanrechtblad. 

 

Quooker 

 

4) De Twintaps

De twintaps bestaat zoals de naam het al zegt uit twee verschillende kranen die op elkaar lijken (de kleine kraan voor het kokende water en de grote mengkraan voor gewoon warm en koud water). De enige fabrikant die dit soort kranen maakt is Quooker. Je hebt voor deze variant twee gaten nodig in je werkblad/aanrechtblad. De set bestaat uit een Quooker Nordic kokend water kraan in combinatie met een Quooker mengkraan in dezelfde kleur.

Je kunt de Twintaps kraan ook samenvoegen met de Quooker Cube; door gebruik te maken van de Quooker CUBE levert je Quooker Twintaps naast kokend water uit de kleine kraan, warm en koud water uit de mengkraan, ook bruisend en gefilterd water uit de kleine kraan. 

 

Quooker

 

Boilers

Naast de keuze in kranen, kun je ook nog kiezen tussen drie soorten boilers:

  1. De eerste boiler is de Single (Selsiuz) of PRO3-VAQ (Quooker) boiler. Deze boiler is geschikt als je geen keukenboiler hebt en niet lang hoeft te wachten op je warme water. Deze boiler levert direct kokend water. 
  2. De tweede boiler is de Combi boiler (voor Selsiuz en/of voor Quooker). Deze boiler is geschikt als je enkel een koud waterleiding naar je keuken hebt en je momenteel gebruik maakt van een keukenboiler. Deze boiler levert direct kokend en warm water. 
  3. De derde boiler is de Combi Extra (Selsiuz) of Combi+ (Quooker) boiler. Deze boiler is geschikt als je een koud- en warm waterleiding hebt en je vindt dat je lang moet wachten op het warme water. Deze boiler levert direct kokend en onbeperkt warm water. 

 

CreateMyOwn.nl Service

Wil je advies van CreateMyOwn.nl bij het uitzoeken van je kokend water set die past bij jou en je interieur of heb je verdere vragen? Schroom niet en neem vrijblijvend contact op!