Quooker, Selsiuz, Grohe, Lanesto, Gessi, InSinkErator, Hailo producten kopen, design je eigen interieur! | CreateMyOwn.nl

Welke Selsiuz kokend water kraan wil jij?


Kokend water kraan van Selsiuz

Selsiuz beschikt over een uitgebreid assortiment van kokend water kranen met verschillende functies, kleuren en modellen. Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we de verschillende specificaties van elke Selsiuz kraan op een rijtje gezet.

 

Functies van de Selsiuz kraan 

 • De 3-in-1 Selsiuz kraan (Selsiuz Push). Naast het koude en warme water uit een normale keukenkraan heb je via een druk-draaibediening of een elektrische knop gelijk kokend water uit de kraan.
 • De 4-in-1 Selsiuz kraan (Selsiuz Cool). Deze kraan beschikt niet over kokend water, maar geeft naast het koude en warme water de opties om bruisend (groene knop) en gekoeld (blauwe knop) water af te tappen. 
 • De 5-in-1 Selsiuz kraan (Selsiuz Unlimited). Mocht je nou alle functies van de 3-in-1 kraan en de 4-in-1 kraan willen hebben kom je uit bij de 5-in-1 kraan. Deze geeft dus, naast het warme en koude water, kokend water, bruisend water en gekoeld water. 

 

Kleuren / design van de Selsiuz kraan

 • Een (mat) zwarte kleur voor een stoer design.
 • Een gun metal zwarte kleur voor een stoer design met iets meer glans.
 • Een inox/staal/RVS kleur voor een neutraal design.
 • Een chroom kleur voor een neutraal design met iets meer glans.
 • Een koperen kleur voor een opvallend design.
 • Een gouden kleur voor een chique design.

 

Selsiuz Kraan modellen 

 

 • Het Selsiuz Push (3-in-1), Cool (4-in-1) & Unlimited (5-in-1) model. Deze varianten van de Selsiuz kraan zijn beschikbaar in een ronde en een haakse vorm en werkt elektronisch door middel van een druktoets.
 • Het Selsiuz XL model. Dit model is geïnspireerd op de verschillende kranen in de horeca, die bestaat uit een lage en een hoge uitloop. De lage uitloop is alleen voor kokend water, terwijl de hoge (uittrekbare) uitloop warm en koud water geeft. De hoge uitloop Selsiuz kraan heeft bovendien een drukknop waarbij je kunt switchen tussen een normale en een douchestraal (om mee voor te spoelen bijvoorbeeld). 
 • Selsiuz by Gessi model. Dit is een Italiaans model, en is net als het Selsiuz Push/Cool/Unlimited model elektronisch te bedienen door middel van een druktoets. Deze Selsiuz kraan heeft enkel een ronde uitvoering.
 • Selsiuz by Osiris model. Deze Selsiuz kraan is ontworpen door top ontwerper Osiris Hertman en is te herkennen aan het conisch vormgegeven ontwerp. Ook bij deze kraan wordt gebruik gemaakt van een druktoets.

 

Type boilers & coolers

 • Een single boiler selsiuz. Deze boiler geeft alleen kokend water terwijl het warme water vanuit de reeds bestaande installatie (zoals een cv ketel) uit de Selsiuz kraan stroomt.
 • Een combi boiler selsiuz. Dit kan handig zijn wanneer je zelf geen warm water leiding naar de keuken hebt aangesloten of wanneer je vaak lang moet wachten voordat je warm water hebt. Dankzij deze boiler heb je dan voortaan gelijk warm water uit de Selsiuz kraan.
 • Een titanium boiler. Zoals de naam al zegt, is deze boiler gemaakt van titanium (in tegenstelling tot de andere boilers die gemaakt zijn van koper). Titanium is een sterk corrosiebestendig materiaal dat bovendien geen problemen ondervindt bij hevige temperatuurverschillen. Ook hier is weer de keuze mogelijk tussen een single boiler en een combi boiler voor de Selsiuz kraan.
 • Een cooler. In tegenstelling tot de boilers die zorgen voor warm en kokend water zorgt de cooler voor bruisend en gekoeld water en is daarmee dus een onderdeel van de 4-in-1 en 5-in-1 Selsiuz kraan.

 

Selsiuz kraan die bespaart

Als je de keuze maakt om voor een kokend water kraan te gaan, zul je merken dat je op verschillende manieren geld kunt besparen. Zo bespaar je in eerste instantie meteen op de aanschaf van een Selsiuz kraan, maar zijn er ook  andere mogelijkheden om te besparen met deze kranen.

Zo zul je bijvoorbeeld merken dat het een stuk minder lang duurt om kokend water uit de kraan te krijgen. Een pan water aan de kook brengen om te beginnen met koken is dan nog maar een kwestie van seconden. Ook is het zo dat er bijvoorbeeld bespaart kan worden met het steriliseren van flesjes voor de baby. Dit kan, doordat je meteen beschikking hebt over kokend water, enorm veel tijd schelen.

Door over te gaan op een Selsiuz kraan zul je niet alleen tijd, maar ook geld besparen. De kranen besparen namelijk ook op energie. Dit komt doordat de Selsiuz kraan gebruik maken van een boiler dat beschikt over een energielabel A. De kranen zijn dus erg zuinig in hun energieverbruik.

 

Selzius Kraan Installatiegemak

Installatiegemak is een opvallend kenmerk van de Selzius kraan. De kraan is namelijk vakkundig ontworpen om de gebruiksvriendelijkheid te maximaliseren en een naadloze installatie te garanderen. Zowel de single als de combi boilers hebben compacte afmetingen, waardoor ze moeiteloos in het keukenkastje onder de Selzius kraan passen. Een heldere, gedetailleerde handleiding begeleidt je door elk stap van het installatieproces, wat doe-het-zelvers de mogelijkheid geeft de Selzius kraan zelfstandig te installeren.

 

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid van Selzius Kraan

Duurzaamheid staat centraal bij de Selzius kraan. De kraan zijn zodanig ontworpen dat het een laag energieverbruik en een lange levensduur heeft. Bovendien zijn zowel de kranen als de boilers vervaardigd uit recyclebare materialen, waardoor de Selzius kraan een eco-vriendelijke optie is. De mogelijkheid om direct kokend water uit de kraan te tappen, vermindert bovendien water- en energieverspilling, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl.

 

Kwaliteitsmaterialen en Constructie van de Selsiuz Kraan

De constructie van de Selsiuz kraan is gebaseerd op kwaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en titanium zorgt voor een robuuste en betrouwbare kraan die jarenlang meegaat. Dit, gecombineerd met de precisie-engineering en vakmanschap waar Selsiuz om bekend staat, resulteert in een product dat zowel betrouwbaar als duurzaam is.

 

Selsiuz Kraan Innovatie

De Selsiuz kraan staat synoniem voor innovatie in de keuken. Met zijn geavanceerde technologie maakt deze kraan het dagelijkse leven niet alleen gemakkelijker, maar ook efficiënter. De mogelijkheid om direct toegang te hebben tot zowel kokend, bruisend als gekoeld water is een bewijs van de vooruitstrevende technologie die Selsiuz in haar kranen implementeert. Daarnaast blijft het merk continu onderzoek doen naar verbeteringen en nieuwe functies, om zo altijd aan de voorhoede te blijven staan van keukentechnologie.

 

Veiligheid van de Selzius Kraan

Bij de Selzius kraan staat veiligheid voorop, vooral als het gaat om de hantering van kokend water in de keuken. Daarom is de Selzius kraan voorzien van een kinderveilige bedieningsknop en een dubbelwandige uitloop die voorkomt dat de buitenkant heet wordt. Bovendien is de Selzius kraan uitgerust met een veiligheidssysteem dat oververhitting en droogkoken tegengaat, wat zorgt voor een extra veilige keukenomgeving.

 

Jouw Keuze vergelijken

Wat alle kranen in overeenkomst hebben is de grootte van de boiler en de grootte van het kraangat. In het geval van de Selsiuz kraan hebben alle boilers een inhoud van 5 L en is de diameter van het kraangat 35mm. 

Vanwege de vele keuze in specificaties kan de prijs voor een Selsiuz kraan dus ook behoorlijk variëren. Bij minimale extra specificaties kost een Selsiuz kraan zo’n 700 euro, maar wanneer je gaat voor een 5-in-1 kraan met titanium boiler kost een kraan van dit merk al gauw zo’n 2500 euro. 

Ben je iets wijzer geworden in jouw zoektocht naar een Selsiuz kraan? Naast Selsiuz biedt CreateMyOwn ook kokend water kranen aan van het merk Quooker. Om een idee te krijgen van de verschillen met Selsiuz kraan, kun je hier doorklikken naar onze Quooker kraan