Spoelbakken - wasbakken - gootstenen voor je keuken

Op deze pagina vind je al onze spoelbakken, wasbakken en gootstenen. De spoelbak is een belangrijk onderdeel van je keuken. Je wast er vanalles in, je spoelt er je vaat in etc.etc. Je spoelbak is dus heel belangrijk. Vaak wordt de spoelbak 'standaard' meegenomen in de nieuwe keuken maar het loont zeker de moeite om een spoelbak te kiezen die past bij jouw manier van werken.

Denk maar na, een te kleine spoelbak levert veel ongemak op wanneer je er vuile vaat in wilt opbergen en een 'te' grote spoelbak kost weer veel wanneer je deze helemaal vol laat lopen met (warm) water.

Een vierkante spoelbak met haakse hoeken (R=0) oogt heel strak maar is in de praktijk niet zo praktisch omdat er vuil in de hoeken blijft zitten.

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 23

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 23

Punten om op te letten bij het kopen van een spoelbak, wasbak of gootsteen

De belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van een spoelbak, wasbak of gootsteen zijn:

  • Materiaal, van welk materiaal wil je dat je spoelbak of goosteen is gemaakt? RVS is zeer mooi, handig, onderhoudsarm in het gebruik en beschikbaar in verschillende kleuren zoals RVS, Gold/Goud, Copper/Koper en Gun Metal zwart. Plastic is een goedkope keuze maar wordt snel lelijk, hardsteen of composiet zijn erg mooi maar bijvoorbeeld gevaarlijk in combinatie met een kokendwaterkraan in je keuken. 
  • Type spoelbak, wil je een spoelbak die bestaat uit 1, 1,5 of 2 bakken met of zonder afdruipgedeelte? 
  • Montage, wil je een opbouwspoelbak (dus op je aanrechtblad), onderbouw (onder je aanrechtblad) of misschien wel een vlakinbouwspoelbak?
  • Minimale kastmaat, je spoelbak past, afhankelijk van de gekozen montagemanier, opbouw, onderbouw of vlakinbouw in een 'standaard' minimale kastmaat. De standaarden zijn overigens voor verschillende fabrikanten anders. IKEA kasten hebben andere standaardmaten dan die van de meeste keukenkast fabrikanten.  
  • Radius, ofwel de straal van je spoelbak. Deze wordt meestel gemeten in mm en geeft aan hoe scherp de kromming is van je spoelbak in de hoeken. R= 0 is een haakse hoek, R = 20 is een kromming met een straal van 2 cm. Hoe groter de radius, hoe minder strak je hoek is maar hoe imakkelijker deze is schoon te maken.
  • Lengte, past je spoelbak wel het beoogde kastje, let hier goed op!
  • Korfpluggat, de meeste korfpluggen zijn rond maar er bestaan ook vierkante. Deze zijn heel mooi maar niet zo praktisch in de praktijk omdat het water erg opspat wanneer je de kraan gebruikt en erop spuit. Verder heb bij vooral bij de goedkopere ronde spoelbakken nog het ketting en stop systeem. Op deze spoelbakken past geen voedselrestenvermaler.   CreateMyOwn service 

Wil je advies van CreateMyOwn.nl bij het uitzoeken van je spoelbak, wasbak of gootsteen die past bij jou en je interieur of heb je verdere vragen? Schroom niet en neem vrijblijvend contact op!